H&P Moulding

Kleine spuitgiet onderdelen

Kleine of miniatuur onderdelen vereisen dezelfde precisie en kwaliteit als onze Micro-spuitgiet onderdelen, ze zijn gewoon een beetje groter, variërend in grootte van ongeveer 2 mm tot ongeveer 30 mm en met een productgewicht van slechts een paar honderdsten grammen en ongeveer 1 gram shotgewicht. Met toleranties van 0,01 mm en minder.

 

Geleide frame / omspuiten

H&P Moulding kan kunststof op en rond veel verschillende soorten metalen, kunststoffen, gaas, folies, apparaten, enz.... spuitgieten. Sommige van deze processen produceren complete delen, terwijl anderen klaar zijn voor verdere verwerking door onze klanten. In veel gevallen kunnen hierdoor vervolg- of assemblage handelingen worden geïntegreerd en levert dit besparingen op in de productieketen.

Deze onderdelen, vergelijkbaar met 2K moulding, kunnen niet alleen manipulatie- en assemblage handelingen verminderen, ze kunnen ook een oplossing zijn voor kritische product en/of proces problemen.H&P Moulding is gespecialiseerd in het omspuiten van gaas materiaal in een kunststof frame. Net als bij 2K moulding combineren wij hierbij in 1 matrijs 2 verschillende handelingen namelijk het omspuiten en het snijden.

Deze onderdelen vereisen dat de matrijs in een dergelijke precisie wordt ontwikkeld en gebouwd zodat het frame materiaal niet wordt beschadigd tijdens het spuitgietproces, terwijl blijvend wordt voldaan aan de nauwe toleranties van zowel het filter als het frame.

 

2-shot moulding

Dit is een proces waarbij een product in 1 cyclus wordt gemaakt uit 2 verschillende materialen of kleuren uit dezelfde matrijs. Vaak kan dit proces waardevolle cosmetische of functionele eigenschappen toevoegen, arbeid verminderen of helpen bij het maken van een meer robuust onderdeel.

 

Micro spuitgieten

Wat is micro-spuitgieten? Onderdeel grootte is een van de voor de hand liggende elementen van micro-spuitgieten, maar is het, het enige element? Of is het gewoon gedefinieerd door de grootte van de injespuitgietmachine? Wat wordt bedoeld met precisie, of hoeft het onderdeel gewoon klein te zijn? Bij H&P Moulding geloven we dat echte micro-spuitgieten is veel meer dan de grootte van het product en de machine.

Het gaat om een onderdelen die wordt gemeten in microns en niet groter zijn dan 0,005 gram. Of, het kan een zeer kleine functie zijn op een normaal formaat onderdeel. Micro-functies zijn uiterst dunne wanddiktes, micro-vloeistof-kanalen of gaatjes. Zowel micro-onderdelen als micro-functies vereisen zeer nauwe toleranties, variërend van 0,01 mm of nauwkeuriger. Ze hebben meestal ook complexe geometrische elementen en vormen. Het vervaardiging van deze onderdelen consequent en herhaalbaar in zowel prototype volumes als hoog productievolume (miljoenen onderdelen per jaar) tegen betaalbare prijzen is de kracht van H&P Moulding.

Deze onderdelen worden toegepast in micro-elektronica, mobiele telefoons, telecommunicatie, chirurgische instrumenten, gehoor apparaten, medische hulp middelen, meet- en regelapparatuur en meer.

Stansen in de matrijs

Door een eigen ontwikkeling hebben wij een nieuwe productie methode ontwikkeld voor het omspuiten van andere materialen. Het doel hiervan is om efficiënter twee materialen te integreren tot een compleet eindproduct zonder dure nabewerkingen.

Op onderstaande foto is te zien hoe een in de matrijs gestanst rond schijfje gaas halverwege een kunststof productje compleet is omspoten met kunststof.

Filters

Op de foto ziet u filters die we maken voor gebruik onder anderen in gasregelapparatuur, die onderdeel uitmaken van verwarmingsapparatuur. Deze filters zijn fijnmazig gaas van kunststof draadjes van 0,06 mm dik met een maaswijdte van 0,25 mm. Het gaas wordt omspoten met kunststof van +/- 250 graden zonder dat het verbrandt of smelt. We produceren miljoenen van deze filters.

Matrijsontwerp

Zeer ervaren en deskundige ontwerpafdeling, ontwikkelen de matrijs en het bijbehorende proces welke resulteert in de hoogste kwaliteit van de onderdelen. Wij gebruiken de Solid Edge software. Ons doel is het verlagen van de matrijskosten terwijl we de productprijs en kwaliteit handhaven. H&P Moulding heeft zijn bedrijfsreputatie opgebouwd door onze klanten te helpen unieke en moeilijke spuitgiet- en matrijsproblemen op te lossen. Wij ondersteunen ook de ondernemersgeest door schets of idee van de klant om te zetten naar een maakbaar product tegen concurrerende kosten.

Geen enkel bedrijf kan constante en herhaalbaar juiste kwaliteit spuitgiet producten vervaardigen als ze niet een sterk procesontwikkelings programma hebben. In deze fase wordt onderzocht en statistisch aangetoond dat het proces in staat is de constante en reproduceerbare kwaliteit te halen. Bij het vergelijken van spuitgietbedrijven, raden we u aan dit belangrijke proces te onderzoeken, omdat dat vaak over het hoofd gezien wordt.

 

 

Ontwikkeling voor produceerbaarheid

H&P Moulding is een spuitgiet bedrijf dat ultra-kleine, geometrisch complexe onderdelen met nauwe toleranties constant en efficiënte reproduceerbaar produceert. Maar, we verliezen nooit uit het oog dat deze onderdelen waarde aan uw eindproduct moeten toevoegen. Om dit te verwezenlijken, werken wij en onze gereedschapsmakers nauw samen met uw ontwerp afdeling aan het begin van elk project. Overleg over meerdere aspecten van ontwerp, vormgeving, functies, materialen, eisen, vinden in een zo vroeg mogelijk stadium plaats. Door voorafgaande aan een nieuw project, deze tijd te investeren zal aanzienlijke besparing in tijd en middelen, gedurende het ontwikkelproces, opleveren.

De kracht van H&P Moulding is dat wij in staat zijn deze onderdelen, met dezelfde juiste kwaliteit reproduceerbaar in zowel prototype volumes als hoge productievolumes tegen concurrerende prijzen, kunnen leveren.

Productie faciliteit

Al onze matrijs- ontwikkeling en onderhoud, spuitgieten, verpakken en kwaliteit controle worden gedaan onder één dak in onze 3300 m2 bedrijfspand.  Onze fabriek heeft een klasse 100.000 (ISO 8) cleanroom.

H&P Moulding werkt nauw samen met zowel de Windesheim Hogeschool in Zwolle als de NHLStenden Hogeschool in Emmen op het gebied van kunststoftechnologie en business management.

Verpakking

H&P Moulding verpakt uw spuitgietonderdelen veilig en nauwkeurig om beschadigingen tijdens transport te voorkomen. Het op deze wijze verpakken van uw producten betekend dat uw productielijnen onbeschadigde en schone producten ontvangen en verwerkt kunnen worden zonder dure handmatige nabewerkingen.

Het volledig geautomatiseerd in-line verpakken van geproduceerde onderdelen behoort ook tot de specialiteiten van H&P Moulding.

Inhouse matrijzen

Afhankelijk van complexiteit, product- en serie groottes van het te leveren spuitgiet onderdeel hebben wij een co-maker/design relatie met de beste gereedschapsmakers, om de meest geavanceerde matrijzen te ontwikkelen en bouwen. Een cross-functionele team van onze matrijsdeskundigen en gereedschapsmakers werkt samen met als doel om matrijzen te bouwen die in één keer in staat zijn productierijpe producten te produceren. Matrijzen met dergelijke complexiteit vergen een speciale behandeling van idee, matrijs- ontwerp en bouwen, procesontwikkeling, onderdeel productie, verpakken en opslaan.

Subcategories