H&P Moulding

Machines

Voorzieningen en apparatuur

De afgelopen jaren is H&P Moulding uitgegroeit tot dé specialist in het spuitgieten van producten van 0,005 gram tot 220 gram. Hiervoor gebruiken  wij machines  met een sluitkracht  van 10 ton tot 130 ton, waaronder een 2K machine. Een deel van ons machinepark produceert in onze cleanroom (klasse ISO 7).

 

Wij beschikken over meer dan 20 spuitgietmachines met bijbehorende randapparatuur en overige verwerkingsmachines. Hiermede hebben een hoge mate van flexibiliteit in onze productie ontwikkeld, nodig om de grote variëteit aan producten te kunnen maken.

Materialen

Thermoplastische kunststoffen komen in bijna in evenveel verscheidenheden voor als ideeën in de geest van een ingenieur. In de wereld van hoge precisie spuitgieten, vereisen kritische componenten vaak exotische of zeer hoogwaardige kunststoffen en of compounds.

Velen van deze kunststoffen kunnen ook verwerkt worden met allerlei additieven zoals glas, koolstof en kleurpigmenten. Tevens kunnen de meeste soorten ook in medische kwaliteiten geleverd en door ons verwerkt worden.

 

Naast deze olie gebaseerde kunststoffen spuitgieten wij ook producten in bio-based materialen zoals thermoplastisch zetmeet (TPS), PLA en PHA.

Inhouse matrijzen

Afhankelijk van complexiteit, product- en serie groottes van het te leveren spuitgiet onderdeel hebben wij een co-maker/design relatie met de beste gereedschapsmakers, om de meest geavanceerde matrijzen te ontwikkelen en bouwen. Een cross-functionele team van onze matrijsdeskundigen en gereedschapsmakers werkt samen met als doel om matrijzen te bouwen die in één keer in staat zijn productierijpe producten te produceren. Matrijzen met dergelijke complexiteit vergen een speciale behandeling van idee, matrijs- ontwerp en bouwen, procesontwikkeling, onderdeel productie, verpakken en opslaan.

Matrijsontwerp

Zeer ervaren en deskundige ontwerpafdeling, ontwikkelen de matrijs en het bijbehorende proces welke resulteert in de hoogste kwaliteit van de onderdelen. Wij gebruiken de Solid Edge software. Ons doel is het verlagen van de matrijskosten terwijl we de productprijs en kwaliteit handhaven. H&P Moulding heeft zijn bedrijfsreputatie opgebouwd door onze klanten te helpen unieke en moeilijke spuitgiet- en matrijsproblemen op te lossen. Wij ondersteunen ook de ondernemersgeest door schets of idee van de klant om te zetten naar een maakbaar product tegen concurrerende kosten.

Geen enkel bedrijf kan constante en herhaalbaar juiste kwaliteit spuitgiet producten vervaardigen als ze niet een sterk procesontwikkelings programma hebben. In deze fase wordt onderzocht en statistisch aangetoond dat het proces in staat is de constante en reproduceerbare kwaliteit te halen. Bij het vergelijken van spuitgietbedrijven, raden we u aan dit belangrijke proces te onderzoeken, omdat dat vaak over het hoofd gezien wordt.

 

 

Ontwikkeling voor produceerbaarheid

H&P Moulding is een spuitgiet bedrijf dat ultra-kleine, geometrisch complexe onderdelen met nauwe toleranties constant en efficiënte reproduceerbaar produceert. Maar, we verliezen nooit uit het oog dat deze onderdelen waarde aan uw eindproduct moeten toevoegen. Om dit te verwezenlijken, werken wij en onze gereedschapsmakers nauw samen met uw ontwerp afdeling aan het begin van elk project. Overleg over meerdere aspecten van ontwerp, vormgeving, functies, materialen, eisen, vinden in een zo vroeg mogelijk stadium plaats. Door voorafgaande aan een nieuw project, deze tijd te investeren zal aanzienlijke besparing in tijd en middelen, gedurende het ontwikkelproces, opleveren.

De kracht van H&P Moulding is dat wij in staat zijn deze onderdelen, met dezelfde juiste kwaliteit reproduceerbaar in zowel prototype volumes als hoge productievolumes tegen concurrerende prijzen, kunnen leveren.

Producten

H&P Moulding vervaardigt technisch hoogwaardige kunststof spuitgietproducten. Hoogwaardig vanwege:
De hoge moeilijkheidsgraad van het te fabriceren product.
Het gebruik van hoogwaardige kunststoffen.
Toepassen van innovatieve matrijsconstructies.
Enkele productgroepen zijn:
 • Filters
 • Kunststof onderdelen voor de high-tech industrie
 • Componenten en producten voor de medische industrie
 • Behuizingen
 • Microproducten

Enkele van de door ons verwerkte materialen:

 • PAI
 • PSU
 • PEEK
 • PPS
 • PC
 • POM
 • PBT
 • PPO
 • PA
 • ABS
 • SBS
 • SEBS
 • PVDF

Door onze bewezen know-how, vakbekwaamheid, ervaring, hoog kwaliteitsniveau en onze geautomatiseerde productieomgeving zijn wij in staat aan de hoogst eisende markten m.b.t. prijs, leverbetrouwbaarheid en kwaliteit, te leveren.

De markten en branches waaraan wij toeleveren zijn de elektronica-industrie, meet- en regel technologie, medische- en laboratorium apparatuur, life sciences, wellness, lucht- en ruimtevaart en anderen. Ook kunnen wij met onze hoge efficiency en kwaliteitsniveau spuitgiet producten leveren indien u een reeds bestaande matrijs bezit. Samen met ons concurrerend prijs niveau zullen wij u overtuigen van onze toegevoegde waarde aan uw markt.

Subcategories